Pyhitä Ihmissuhteesi Seremonia Pe 29.03.2024 klo 18-19 ♥ Ilmoittaudu mukaan
Etusivu Täydenkuun Seremoniat Temppeli Koulutukset Musiikki Kirjat ValoVesi Revoluutio Palautteita Meistä Yhteys Liity postituslistalle Kirjaudu sisään

11 Vinkkiä valoisamman elämän alkuun

Heii siskoni,

Elätkö elämää, jossa sinusta tuntuu, että et jaksa enää? Elämäsi on yhtä suorittamista ja oravanpyörää, etkä tiedä miten siitä pääsisi ulos? Tunnet ehkä, että elät keskellä helvettiä, ja vain huudat sisäisesti, että eikö tämä kärsimys lopu ikinä. Mitä järkeä missään on?

Paljonkin.

Elämällä on sinulle viesti:

On tullut sinun aikasi olla itsellesi rehellinen ja lempeä. Kaikki ei ole sitä miltä näyttää.

Mistä tiedän sen?

Minä olin kerran sinun tilanteessasi. Elämäni näytti eteenpäin katsottuna pelkältä mustalta, enkä nähnyt hyvää edes menneisyydessäni. Oli eräs kaunis kesäilta, ja seisoin mikrofoni kädessäni keskellä esiintymislavaa jossain Itä-Suomessa. Olin satojen ihmisten, yleisöni, ympäröimänä. Bändini soitti hienosti ympärillä ja ihmiset tuntuivat viihtyvän ja nauttivan musiikista. Mutta minä olin juuri hetkeä ennen ”vahingossa” nähnyt sisimpääni. Kesken laulun, keskellä kauneinta kesäiltaa, tanssilavalla. Näky, joka minua sisimmässä odotti, yllätti minut täysin ja pelästyin. Olenko todellakin näin tyhjä sisäisesti, onko sisimpäni tosiaankin näin pikimusta? Ei toivon toivoa missään kulmassa? Katsahdin yleisöäni ja bändiäni pelästyneesti: ”huomaavatkohan hekin, miten musta olen sisältäni?” Samassa tunsin itseni täydeksi petturiksi, valehtelijoiden valehtelijaksi. Miten voin muka ”säteillä” täällä lavalla ja laulaa onnesta ja rakkaudesta, vaikka minusta ei ole mitään jäljellä. Tajusin, että olin palanut loppuun. 26-vuotiaana. 

Se ei tapahtunut yhdessä yössä. Olin jo vuosia tuntenut, että olin liian kiivaassa elämänpyörässä, jossa minulla ei ollut tarpeeksi aikaa itselleni. Samalla, kun elin unelmieni elämää ja tein sitä, mistä olin pikkutytöstä saakka haaveillut, eli lauloin, olin täysin kääntänyt selkäni omalle itselleni. Ja tässä oli lopputulos. Minusta oli tullut jatkuvasta migreenistä kärsivä, ylistressaantunut, kireä, äreä, pingottunut ylisuorittaja, joka vaati sekä itseltään että muilta ylimaallisia suorituksia. Lopulta minulta meni kaikki: työ, rahat, ura, ihmiset ympäriltä ja unelmieni koti. Näky silmieni edessä oli lohduton, enkä tiennyt, mihin suuntaan kääntyä. Mutta sitten Elämä tarttui ohjaksiin…

Haluankin seuraavaksi jakaa kanssasi, mitä elämäni tästä vaiheesta opin. 

Kun löydämme itsemme tilanteesta, jossa tunnemme olevamme umpikujassa, on nähdäkseni vain yksi suunta: ylöspäin. Jo sen näkeminen ja myöntäminen itselleen, että emme voi hyvin, on iso askel uuteen alkuun. Valitettavasti useimmat meistä elävät kroonisessa negatiivisuuden ja vastaiskujen tilassa, jolloin emme edes tunnista, millaista elämää elämme. Vastoinkäymisistä, kärsimyksestä ja jatkuvasta taistelun, selviämisen, uhrautumisen, itsekkyyden ja kilpailun hengestä tulee meidän perusolemuksemme. Jos siinä tilanteessa joku tulee sanomaan, että ”voi, ala vain ajatella positiivisesti” tai ”elämä on ihana paikka, sinun täytyy vain nähdä se” tai ”Jumala ja enkelit ovat oikeasti olemassa”, nuo sanat kaikuvat kuin kuuroille korville. 

Tässä 3 ensimmäistä askelta parempaan elämään:

1) Tunnista sisäinen olotilasi (Vinkki: olet jo tunnistanut, jos luet tätä blogipostausta)

2) Ymmärrä, että avaimet onnelliseen elämään ovat omissa käsissäsi 

3) Ala tehdä asioille jotakin. 

Jos vain haaveilet paremmasta huomisesta, mutta jatkat jokapäiväisiä toimiasi samaan malliin kuin tähänkin asti, mitään muutosta ei ole luvassa.

Mieti, mikä on ensimmäinen asia, jonka voisit tehdä jo tänään, jotta tuntisit enemmän sisäistä tyytyväisyyttä sisälläsi ja voisit hengittää vapaammin? Onko se puhelun soittaminen luottokorttiyhtiölle ja maksusuunnitelman tekeminen rästiinjääneestä laskusta? Onko se niiden asioiden peruminen kalenterista, jotka eivät tuo sinulle oikeasti iloa? Onko se avun pyytäminen kotiaskareisiin joltakin? Onko se lääkäriajan tai luontaishoitajalle ajan varaaminen, että saat elämänsyrjästä kiinni? Onko se se, että laitat kengät jalkaan ja lähdet ulos raittiiseen ilmaan? Onko se se, että sanot vihdoin "ei" vaatimuksille ja velvollisuuksille, jotka vievät sinulta kaikki voimat? Onko se oman totuuden sanominen parisuhteessa ääneen, jos koet, että se on jo loppu tai kaipaat suhteeseen syvempää ulottuvuutta? Kannustan sinua olemaan superrehellinen itsellesi! Sillä...

 

TÄNÄÄN ON SINUN VALOISAMMAN ELÄMÄSI ENSIMMÄINEN PÄIVÄ!

 

Jos siis haluat tehdä muutoksia elämässäsi, ala

A) Ajatella elämästäsi toisin

Minkä ajatuksen itsestäsi tai elämästäsi sinun tulisi muuttaa ihan ensimmäisenä? Mikä on se pahin ajatus, joka levittää myrkkyä elämääsi, kehoosi ja mieleesi? Bongaa se, ja käännä se vastakkaiseen suuntaan!

B) Toimia elämässäsi toisin

Lue uudelleen parin rivin takaisen kysymykset.

C) Älä koskaan menetä toivoasi

Jos menetät toivon kipinäsi, menetät kaiken. Silloin jäät vain ajelehtimaan elämäsi aalloissa, ja saat osaksesi vain lisää vastoinkäymisiä ja epämääräisiä kokemuksia. Toivo alkaa kantaa sinua positiivisemmille vesille, jolloin elämä alkaa antaa sinulle myös positiivisempia kokemuksia. Jos käytät aikasi ainaiseen valittamiseen ja murehtimiseen, elämä tuo sinulle lisää valittamisen ja murehtimisen aiheita.

Käytä siis kaikki tahdonvoimasi siihen, että aloitat tästä:

 

LOPETA VALITTAMINEN JA MUREHTIMINEN

JA IRROTTAUDU KAIKESTA DRAAMASTA

niin ihmissuhteissa, viihteessä kuin sisäisessä maailmassasikin.

 

Sen sijaan ala käyttää energiaasi KIITTÄMISEEN. Jo tämä saattaa olla todella suuri muutoksen alku elämässäsi.  

 

 

Seuraavassa sitten muutama vinkki, joiden avulla voit alkaa luoda itsellesi parempaa elämää. Ja paremmalla tarkoitan sellaista elämää, jossa saat kokea sisäistä turvaa, iloa ja tyytyväisyyttä. Tämä ’parempi’ ei ole ’parempaa kuin jonkun muun’ elämä, vaan ’parempaa kuin se elämä, johon olet syystä tai toisesta ajatunut’. Meille kaikille tapahtuu elämässä asioita, eivätkä niistä kaikki aina ole suotuisia. Mutta pystymme hyvin paljon vaikuttamaan asioihin siinä, miten niihin suhtaudumme. 

 

  1. ONNI EI TULE ULKOPUOLELTASI. SE TULEE SISÄLTÄSI.

Koko yhteiskunta on rakentunut niin, että se saa meidät uskomaan, että onni tulee ulkopuoleltamme. Tämä on markkinatalouden ja tietämättömyyden ajan tulosta. Kun olin itse elämässäni siinä vaiheessa, että olin myynyt kaiken omaisuuteni ja löysin itseni istumasta hindutemppelin meren rannalta, koin ensimmäistä kertaa, mitä on todellinen Onni. Sain kokea hyvin voimakkaasti, että vaikka minulla ei ollut materiaalisessa mielessä mitään - ei omaisuutta, ei ihmissuhdetta, ei uraa - niin yllättäen juuri silloin olinkin kaikista onnellisin. En ollut odottanut mitään tällaista! Samaan hengenvetoon haluan sanoa, että sinun ei tarvitse luopua kaikesta kokeaksesi sisäistä onnellisuutta. Mutta se mikä sinun täytyy tehdä, on:

 

  1. LAKKAA SAMAISTUMASTA OMAISUUTEESI, KOKEMUKSIISI, TUNTEISIISI, IHMISIIN, URAASI JA TITTELEIHISI.

Sinulla voi olla näitä kaikkea, mutta jos määrität olemassaolosi tarkoituksen, minuutesi ja arvosi näiden mukaan, olet jälleen keskellä loputonta kärsimyksen pyörää. Elämme materiaalisessa maailmassa ja voimme nauttia sen kauneudesta ja jakaa sen muiden kanssa, mutta sillä hetkellä, kun luulemme olevamme pankkitilimme, tittelimme, uramme ja omaisuutemme, olemme kadottaneet todellisen itsemme. Sinä et ole mitään näistä. Sinä olet niin paljon enemmän. Et voi oivaltaa tätä niin kauan, kuin samaistut alati muuttuviin asioihin. Ala siis kiinnittyä itsessäsi ja elämässäsi siihen osaan, mikä on ikuista: sinun todellinen olemuksesi, jonka tavoitat sydämesi kautta.

 

  1. ALA KUUNNELLA SYDÄNTÄSI. SULJE OVI MENNEISYYTEEN JA MENNEISYYDEN KOKEMUKSIISI.

Niin kauan kuin elät menneisyydestäsi ja saavutuksistasi tai epäonnistumisistasi käsin, et voi löytää rauhaa tässä hetkessä. Ne elävät mielessämme ja muistoissamme. Sydämen kuuntelu taas vaatii virittäytymistä juuri tähän hetkeen. Kuuntele, kun hengität. Kuuntele, kun sydämesi lyö. Kuuntele metsän huminaa, ihaile pilvetöntä taivasta, annan auringonsäteiden lämmittää ihoasi. Nyt olet tässä hetkessä. Mieli ja menneet kokemukset luo meille illuusion todellisuudesta. Näihin samaistumalla luot itsellesi koko ajan samaa elämää uudelleen. Kun alat virittyä sydämeesi, se alkaa kertoa sinulle totuutta.  Vaatii rohkeutta alkaa todella kuunnella omaa sydäntään. Aloita kysymällä itseltäsi: ”Mitä minulle kuuluu tänään?” Jos vastaat, että ”ihan pa….”, niin kuuntelepa syvemmin. Mikä on tämän lauseen alla oleva tuntemus? Voisiko se olla suru, pettymys, hylätyksi tulemisen pelko…? Ja sitten, mistä nämä tunteet puolestaan kumpuavat? Miksi tunnet niin? 

 

  1. ALA KYSYÄ ITSELTÄSI KYSYMYKSIÄ. JA KUUNTELE.

Kun alat kysyä itseltäsi itseäsi koskevia kysymyksiä, alat saada hiljaisia vastauksia. Totuus ei puhu sinulle kovaan ääneen. Totuus kuiskailee ohikiitävissä hetkissä, hiljaisuudessa, silloin, kun teet jotain omissa ajatuksissasi. 

 

  1. TARTU SYDÄMESI ÄÄNEEN JA TOIMI SEN MUKAAN.

Mitä tahansa sydämesi alkaa sinulle jutella, ala toimia sen mukaan. Jos se sanoo, että se on yksinäinen, hakeudu seuraan. Jos se sanoo, että se on surullinen, tee jotain sellaista tänään, joka tuo sinulle iloa. Jos se sanoo, että sitä pelottaa, tee jotain, mikä saa olosi tuntumaan turvalliselta. Aloita pienen pienistä asioista. Ole lempeä itsellesi. Hyväksy se tila, missä juuri nyt olet. Se riittää. Se kantaa. 

 

  1. KYSY LISÄÄ KYSYMYKSIÄ, ISOJA KYSYMYKSIÄ 

Oletko koskaan miettinyt elämäsi tarkoitusta? Jos et, niin nyt on sen aika. Omat ensimmäiset isot kysymykseni olivat: Kuka minä olen? Miksi olen tänne syntynyt? Mikä on minun elämäntehtäväni? Kysyin myös, että miksi ihmeessä me tänne synnymme, jos elämä on yhtä kärsimystä (niin kuin olin kokemuksieni mukaan sen tulkinnut olevan)? Miksi näemme kaiken tämän vaivan tullaksemme tänne ja kokeaksemme sitten vain pahuutta, kärsimystä ja surua?

Miksi meidän siis täytyy kysyä näitä kysymyksiä? Siksi, että kysyvälle vastataan. Kun alat kysyä kysymyksiä, alat saada niihin vastauksia. Vastaukset voivat tulla sinulle missä tahansa muodossa. Ne voivat tulla tuntemuksina, sisäisinä oivalluksina, aavistuksina, johdatuksina, otsikoina lehtien kansissa, vieraiden keskustelusta ruuhkabussissa, tai yhtäkkiä löydät itsesi paikasta, jossa joku muukin pohtii noita samoja asioita. 

 

  1. HERKISTY KUUNTELEMAAN

Yksi ongelma miksi luomme elämäämme vain kärsimystä on se, että emme osaa kuunnella sen enempää itseämme, sydäntämme kuin ohjaustammekaan. Luulemme olevamme eristyksissä olevia saaria toisistamme ja maailmankaikkeudesta, mutta todellisuudessa olemme yhteydessä kaikkeen suuremmin, mitä olemme koskaan osanneet kuvitellakaan. Tärkeää on, että kun kysyt kysymyksen tai rukoilet, niin pysähdyt kuuntelemaan, mitä sinulle vastataan. Nuo vastaukset kumpuavat sisältäsi, eivät ulkopuoleltasi. Sinun sisälläsi on kokonainen navigointijärjestelmä, joka auttaa sinua elämäsi jokaisessa henkäyksessä. Jotta kuulisimme ohjaustamme, meidän täytyy virittyä siihen samalla tavalla, kuin viritämme radiokanavan oikealle taajuudelle kuullaksemme lempiohjelmamme.

 

  1. HAKEUDU UUTEEN, VALOISAMPAAN SEURAAN.

Jos haluat vauhdittaa muutostasi valoisampaan elämään, hakeudu uuteen, valoisampaan seuraan. Hakeudu seuraan, joka on alkanut etsiä vastauksia elämän syvempiin virtoihin. Hakeudu seuraan, joka uskoo hyvään. Vaikka et heti itse uskoisi hyvään, niin kun saat muilta ihmisiltä siihen mallin, alat automaattisesti toimia itsekin niin. Jos vietät jatkuvasti aikaa seurassa, joka elää kärsimyksen ja pelon kautta, uskoo maailman olevan paha paikka ja on itsekin koko ajan negatiivisissa energioissa, niin se tarttuu myös sinuun. Valitse seurasi uudelleen ja tietoisemmin. Sinä ansaitset parempaa! 

Tunnustele, kuka lähelläsi olevista - tai kauempanakin olevista - ihmisistä kantaa lämminhenkistä energiaa. Kenellä on mielestäsi hyvä sydän? Se voi olla mummosi, siskosi, veljesi, äitisi tai isäsi, serkkusi, naapurisi, vanha luokkakaverisi, työtoverisi tai vaikka joku ihana ihminen, jonka kanssa silloin tällöin tapaatte vaikka vain ohimennen. Se voi olla myös joku ihan ventovieras ihminen, jonka seurassa tunnet olosi yhtäkkiä paljon paremmaksi. Ja jos oikein haluat lähteä laajentamaan reviiriäsi, niin lähde mukaan johonkin henkiseen yhteisöön. Voit lähteä joogatunnille, meditaatiopiiriin, henkiselle luennolle/messuille/hoitoihin/koulutuksiin, tai vaikka vain kirjastoon hyllylle, jossa lukee ”henkinen kasvu”, ”psykologia”, ”esoteria”, ”elämänhallintaoppaat”, ”uskonto”, ”astrologia” tai mikä tahansa, joka alkaa johtaa sinua sisäänpäin. Sydämesi tunnistaa hyvän ja lempeän, seuraa sitä.

 

  1. ALA USKOA ITSESTÄSI HYVÄÄ

Tämä on iso askel. Ja samalla ehkä elämäsi tärkein askel ja päätös. Kyllä, hyvään uskominen on päätös. Olemme niin kauan eläneet negatiivisuuden keskellä, että meidän on ollut helpompi uskoa itsestämmekin pahaa, kuin hyvää. Tarvitaan siis päätös ja tahtoa, jos haluat alkaa nähdä elämäsi valoisammin silmin ja elämään sellaista elämää, josta oikeasti unelmoit. Ala kiinnittää itsessäsi enemmän huomiota hyviin asioihin, kuin huonoihin.

Kaikissa meissä on keskeneräisyyttä ja rikkinäisyyttä, mutta parhaiten kasvamme ja kehitymme, kun saamme tehdä sen rakkauden kautta. Älä usko itsestäsi enää mitään pahaa. Pikku hiljaa alat katsella myös muita armollisemmilla ja rakkaudellisemmilla silmillä. Tämä ei ole silmien sulkemista kehitettäviltä ominaisuuksiltamme eikä maailman pahuudelta, vaan päästäksemme hyvän elämän alkuun, meidän täytyy ensin olla hyvin valikoivia. Pikku hiljaa, kun oma olo alkaa olla selkeämpi ja valoisampi, pystymme myös avaamaan itseämme muillekin asioille - ja olemaan itse valoisampia esimerkkejä muille.

 

  1. SYÖ, NUKU JA LIIKUTA KEHOA

Laita perustarpeesi elämässäsi ykköseksi. Jos olet uhrautujatyyppiä ja laittanut aina muiden tarpeet omiesi edelle; jos istut toimistolla vielä yömyöhään; jos jätät väliin ruokatunteja; jos energiasi on vähissä ja tuntuu, ettet jaksa mitään; jos sinulla on tunneheilahteluja, kehojomotuksia ja ärtyisyyttä, niin laita perusasiat silloin ensin kuntoon. Syö ravinnerikasta ruokaa ja juo vettä. Kun pidät huolen syömisestäsi, nukkumisestasi ja liikutat kehoasi päivittäin edes hetken verran, koko olemuksesi muuttuu. Alat saada enemmän elämänenergiaa, alat tuntea enemmän lempeyttä itseäsi kohtaan ja sinulla on virtaa olla itsesi ja muiden kanssa. Kun pidät vapaata ja nautit vain pelkästä olemisesta välillä, niin myös työskentelystäsi tulee tehokkaampaa ja virtaavampaa. Pidä huolta itsestäsi kaikilla tasoilla!

 

  1. OPETTELE HILJENTYMÄÄN JA HILJENTÄMÄÄN TAHTIA

Maailma vie meidät helposti mukanaan, jos annamme sen viedä. Ulkoisia houkutuksia on tänä päivänä niin mittaamattomasti, että meidän on helppo eksyä kauaksi omasta sisimmästämme. Näitä houkutuksia on esim.huvitukset, tv, viihde, syöminen, nautintoaineet, seksi jne. Missään näissä ei sinänsä ole mitään pahaa, ja meidän hyvä osata myös rentoutua, nauttia ja pitää hauskaa, mutta jos niistä tulee elämämme keskipiste ja tapa määrittää itseämme ja elämäntapaamme ja -rytmiämme, meidän saattaa olla vaikea löytää todellista sisäistä täyttymystä. Todellisuudessa se, mitä etsimme kaikista edellämainituista asioista, on syvä kaipuumme yhteyteen itsemme kanssa. 

Kun seuraavan kerran kaipaat jotain ulkopuolellasi (ihmistä, ruokaa, viihdykettä), hiljenny hetkeksi. Laskeudu omaan sydämeesi ja hengittele. Voit myös lähteä luontoon tai istahtaa yksin saunan lauteille. Pääasia, että virityt sisäänpäin ja olet läsnä itsellesi. Kun laskeudut itsesi äärelle, saatat huomata, että ulkoiset mieliteot katoavat. Sen jälkeen voit nauttia ulkoisista asioista ilman, että sinusta tuntuu, että olet riippuvainen niistä, sinun täytyy jotenkin täyttää niillä itsesi tai että vasta niistä saat sen, mitä todella kaipaat. Olet sisäisesti vapaa.

Ala hiljentyä paikoillesi päivittäin, vaikka vain muutamaksi minuutiksi. Jo muutaman viikon kuluttua olet jo aivan uusi ihminen. Olet saanut lisää elinvoimaa, ymmärrystä itseäsi kohtaan, selkeyttä elämänvalintoihisi ja tyynemmän mielen. 

 

+ KIITÄ 

Millainen päivä tahansa sinulla on tänään ollut, kiitä siitä. Kiitä kohtaamisista, ruoasta, laskuista, takaiskuista, kaikista tapahtumista, siitä, että olet elossa. Kiittäminen saattaa tuntua ensin tyhmältä ja naivilta, mutta todellisuudessa kiitollisuus avaa sinulle suurempia portteja, joiden kautta elämääsi virtaa energiaa, joka alkaa kantaa sinua. Kiitollisuus avaa myös oman sydämesi, jolloin alat luonnollisesti vastaanottaa elämääsi lisää hyvää. 

Olkoon elämäsi hellyyden, turvan ja rakkauden täyteinen nyt ja aina! 

Lämmöllä,

Deepthi

"Happiness is a decision. If we so decide, we can create an empire of happiness. This is because happiness is our true nature." ~Amma

Close

50% Ladattu

Pian valmista!

Täytä alle tietosi ja saat ladattua Sydämenpolun Teesit omaksesi. Samalla liityt automaattisesti myös sähköpostituslistallemme, ja saat ensimmäisenä tiedon uusista Pyhä Nainen Akatemian & Deepthi Musicin  tapahtumista.